EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12006

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

425 Rapenland

Straat:

Dupuislaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Dupuislaan.

Beschrijving

In de tuin van Woenselsestraat 300. Rechts het hek van het Novalis College. Was dat vroeger de St. Petrusschool? De jongens van Bovers van de overkant moesten naar de St. Petrus Canisiusschool aan de Pastoriestraat.


Geplaatst op

03-06-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-06-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Klopt Hans, de familie Bovers woonde aan de andere kant van de Nieuwe Dijk. De Nieuwe Dijk was de grens tussen de Vlokhovense O.L.V. Lourdesparochie en de St. Petrusparochie. En deze school hoorde bij Vlokhoven maar stond bijna op de grens. Ben Bovers zat bij mij in de klas, op de Pastoriestraat dus. Maar hij mocht wel op de fiets komen en ik niet, ik woonde te dichtbij.


Datum: 05-06-2007
Naam: Jo Franse  
img

Tini, volgens mij klopt het niet helemaal. De familie Bovers woonde na de Nieuwe Dijk. Ongeveer tegenover boerderij Keijzers. Ik denk dat Familie Bovers ongeveer op nr 279 woonde.


Datum: 05-06-2007
Naam: Fanny Bovers  
img

De fam. Bovers is na de Lijmbeekstraat 98, in 1932 op de Woenselsestraat 281 komen wonen. Ben Bovers is in het huis blijven wonen nadat zijn ouders naar de Urkhovenseweg waren verhuisd. Mijn overgrootmoeder Francisca Bovers van Tuyl heeft bij hen ingewoond.


Datum: 23-11-2009
Naam: Toon Franse  
img

Klopt niet Tini, de grens was bij Roxs (tankstation). Het eerste huis was Pellegrom, waarvan Jan bij mij in de klas zat, zo ook Ad v.d. Linden en Frans Bovers.