EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18513

Bijdrager:

Jaar:

2004

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Morsestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Morsestraat

Beschrijving

.


Geplaatst op

18-01-2009

Reacties:

Datum: 31-07-2009
Naam: Bouke Casemier  
img

Ik heb hier 27 jaar gewoond, vanaf mijn geboorte 1941 tot 1968. Een gezellige volksbuurt, waar nog veel kon. Er woonde daar bijvoorbeeld ook een groentenboer, Vos genaamd. Zijn groenten ventte hij met paard en wagen. Als hij dan klaar was, werd het paard uitgespannen en achterom naar de stal gebracht.
De rechterdeur waar je tegenaan kijkt aan het eind van de straat, is in de Ampèrestraat. Daar woonde melkboer Ceelen, die bracht zijn melk nog rondbracht met de hondenkar. Dat was een kar op twee wielen en tussen de wielen liep de hond en trok de kar.
Dit allemaal in de jaren 40 begin 50.


Datum: 07-01-2010
Naam: Sandra  
img

Beste Bouke, wij van de Historische Werkgroep Woensel-West (bewoners en oud-bewoners van de wijk) zijn bezig met een boek over de wijk Woensel-West.
Wij hebben al behoorlijk wat informatie kunnen vinden maar we kunnen niks vinden over de Morsestraat (slechts een bouwtekening). Ik woon zelf in de Morsestraat en zou het heel leuk vinden om iets meer in het boek te plaatsen over 'mijn' straat. Misschien kunt u mij/ons aan meer informatie helpen: weet u wie er in de straat gewoond heeft, belevenissen van toen u in de straat woonde, heeft u misschien foto's etc.?


Datum: 07-01-2010
Naam: Wil van Hout  
img

In mijn jeugd woonde Henk de Vaal in de Morsestraat. Een goede pugilist die het niet kon laten op het Wihelminaplein een wedstrijd aan te gaan met een kermisgast. Er werd een bepaald bedrag uitgeloofd als je de behoorlijk uit de kluiten gewassen bokser kon verslaan. Ik weet niet of hij werd aangestuurd door vrienden, maar nadat hij het bedrag had geïnd, werd hij ter verantwoording geroepen door de bond, die hem voor hele lange tijd schorste.


Datum: 10-02-2010
Naam: Frans Vincent  
img

De Morsestraat. Mijn straat waar ik geboren ben in 1941, buurjongen van bovenstaande Bouke Casemier. Een straat waar het fijn wonen was. Een straat waar ik 25 jaar gewoond heb. Een straat waar men elkaar nog kende en elkaar hielp. Namen van families die daar gewoond hebben en die ik nog in geheugen heb zijn: Butchen. A. Vos, P. de Vaal, Vos (de groenteman), Hoeben. L. Vincent (onze fam.), Casemier, De Groot, G. Scheepers, (Doortje), Klein, J. Walraven, P. Boudion, Otten, H. de Vaal, Westijn, Lebens,  V.d. Aa,  Van Es, Luyk, F. Vincent (mijn grootouders), F. Vincent (na dat ik getrouwd was),  De Kok, Hartman, F. Vincent (oom), J. Vincent (oom). Hierbij dus wat meer info over de Morsestraat.


Datum: 06-09-2010
Naam: Herman Franc  
img

Ook ik ben geboren in de Morsestraat (25 oktober 1946), wij woonden op 31. Tot mijn 14e hebben wij daar gewoond. Mijn broers en zusters waren Roelie, Piet, Jan en Bertha. Bovengenoemde namen zijn mij grotendeels bekend. Mijn tante (aannemer De Wild) woonde op de hoek Morsestraat-Ampèrestraat, naast Hettema de viswinkel. Naast ons woonde Bunen (Theo oud-voetballer van PSV). Daarna kwam Piet Boudion er wonen (was getrouwd met dochter van Bunen). Ik heb mooie herinneringen aan Morsestraat: V.d.Pas (radiozaak), boksfamilie De Vaal (ik ging met Henk altijd mee naar trainen in de brandweerkazerne), Otto, fam. Walraven (Jan en Gretha), Otto en Janske Budgen, Vincent, V.d. Heijden (was getrouwd met Russische vrouw, zonen Hen en Frits).


Datum: 11-04-2011
Naam: Kim Spierings  
img

Mijn moeder is hier geboren, Nelly Spierings, 6-12 -1930.


Datum: 21-06-2011
Naam: Willy de Vaal  
img

Mijn naam is Willy de Vaal, geboren in 1950 en de zoon van Henk de Vaal. Mijn vader en moeder en mijn broers Piet en Johan hebben in de Morsestraat op nummer 39 gewoond (het laatste huis naast het gangetje). In dat huis heeft ook de fam. Eikelmans nog gewoond. Later, toen ik trouwde met Leentje van den Wildenberg, heb ik zelf lang gewoond op nummer 35, naast de fam. Otten. Het was inderdaad een fijne buurt om te wonen, mijn eerste twee dochters Angelique en Claudia zijn daar nog geboren, mijn derde dochter Marielle is in Vaartbroek geboren waarnaar wij toen zijn verhuisd. Goede herinneringen heb ik persoonlijk met de fam. Piet Boudion, waar ik veel over de vloer kwam toen ik nog een kleine jongen was. Piet werkte toen bij Hoek van Holland en ik weet nog dat ik regelmatig met de vrachtwagen met hem mee mocht. Een vriend van mij, die ook uit de Morsestraat kwam, was Eddy de Kok. Samen hebben we heel wat kattenkwaad uitgehaald, dit kan ik nu gerust zeggen het is nu toch verjaard. Ik ben nu 61 jaar oud en nog steeds gehuwd met Leentje van den Wildenberg, heb drie dochters en inmiddels al 6 kleinkinderen. God waar blijft de tijd, leuk dit stukje nog eens terug te kunnen lezen.


Datum: 22-06-2011
Naam: Herman Franc  
img

Ik zag je vader en moeder een paar weken geleden nog in het winkelcentrum, hoe oud zijn ze nou? De Vaal en De Kok was inderdaad een mooi koppel. Ook ik ging vaak met Piet Boudion mee op route. Een paar maanden geleden is er nog een boek verschenen over o.a. de Morsestraat. Wij hebben er altijd fijn gewoond.


Datum: 22-06-2011
Naam: Sandra Dijkstra  
img

Sterker nog, we gaan waarschijnlijk nog een boek maken, meer foto's, dus als iemand nog leuke foto's heeft! We zoeken naar fotomateriaal uit alle tijden, ook jaren '70 '80 '90.


Datum: 08-03-2012
Naam: Willy de Vaal  
img

Beste Herman Franc, mijn vader en moeder zijn nu 83 jaar oud en beide nog in redelijke goede gezondheid. Mijn vader is nu nog steeds met de bokssport bezig en heeft een eigen pagina op het internet. Zie www.wdevaal.nl/henkdevaal".


Datum: 08-03-2012
Naam: Bouke Casemier  
img

Piet Boudion was niet getrouwd met ene Bunen maar met Truus Hoepen van nr 13.


Datum: 28-12-2012
Naam: Henk Ooms  
img

Hoi. Ik ben Henk Ooms en heb mijn jeugd voor een groot deel doorgebracht in de Morsestraat. Ik ben geboren in 1950. Vlak na mijn geboorte zijn we in de Morsestraat op nummer 18 komen wonen. Tot 1961 heb ik er gewoond. Daarna zijn we naar Strijp verhuisd. Ik kan me leuke en minder leuke dingen van die tijd herinneren en ik ken nog veel namen uit die tijd.
Ook Willie de Vaal ken ik nog wel. Volgens mij hadden ze veel kinderen en gingen vaak vissen, ze kwamen dan met teilen vol vis terug. Andere namen die me nog zijn bijgebleven zijn Rudy van Hooft, Eddie de Kok, Hans van Doren, Willie van Diest, Nico Lebens. Mijn moeder ging nog wel eens naar die Russische vrouw. Hoe ze werkelijk heette weet ik niet. Tegenover mij woonde Wilma de Groot. Op de hoek van de Wattstraat zat een fietsenzaak, aan de overzijde zat een slijterij, op de hoek naar de Archimedesstraat zat viswinkel Hettema. Mijn vrienden in die tijd waren Hans van Doren, Willie van Diest en Josje Paars, wiens ouders in de Wattstraat in het café woonden naast een cafetaria. Met Eddie de Kok had ik een haatliefdeverhouding, we vochten steeds om wie de sterkste was, maar altijd sportief. Van mijn moeder mocht ik niet met Eddie omgaan omdat hij een slechte invloed op me had. Ik weet niet wie de aanstichter is geweest of de aanleiding, maar ik heb er vaak gevochten. Ze hebben ooit een gat in mijn hoofd gegooid toen ik bij Josje Paars achter de poort stond na weer een ruzie. Ik was een min manneke dat twee keer in een vakantiekolonie heeft gezeten om aan te sterken. Dat was blijkbaar nodig. Als ik terugdenk aan die tijd, was het het Mokum van Eindhoven. Een buurt vol schoffies, maar goed van hart.


Datum: 24-10-2014
Naam: Herman Franc  
img

Henk, die Russische vrouw was Nadja (getrouwd met Frans van der Heijden). Zij hadden twee zonen, Henk en Frits. Frits woont ergens in de buurt van de Woenselse Watermolen.


Datum: 28-04-2015
Naam: Mario Decock  
img

Geachte heer De Vaal en andere reageerders, ik ben verre familie van familie De Cock uit de Morsestraat. Mijn familie heette De Cock van de Drebbelstraat 16, naast de Cock-Laponder. Ik wilde graag wat info van Joop of Eddie de Cock. Weet iemand hun e-mailadres en zou diegene dit berichtje a.u.b. willen doorgeven?


Datum: 19-02-2017
Naam: Kim Decock  
img

Dat waren mijn opa en oma, die op de Drebbelstraat woonden! En dat is mijn oom Joop! Ik zal dit bericht doorgeven en even kijken wat ik voor je kan doen. Of heb je het intussen al?
<<< Kim, als je op de (blauwe) naam van Mario klikt, dan kan je met hem mailen. (red.) >>>


Datum: 19-02-2017
Naam: Gerard van de Vorle  
img

Frans Vincent, was Jan een broer van jou? Dan heb ik met hem nog jaren samengewerkt.


Datum: 15-02-2018
Naam: Helena v Oosterhout  
img

Hallo Frans, ik heb een vraag. Ben jij familie van Jan Vincent?