EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18908

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

St Josephlaan

Onderwerp 1.:

Calamiteiten

Onderwerp 2.:

Overstroming / Wateroverlast

Onderwerp 3.:

Overige Overstromingen / Wateroverlast

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Wateroverlast St Josephlaan

Beschrijving

Na een zware onweersbui stond de St. Josephlaan onder water.


Geplaatst op

23-02-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-02-2009
Naam: Dimphie Brekelmans  
img

Nou dit weet ik nog goed toen wij op 15 en later op 35 woonden. Het stond net niet binnen en wij hadden toen een Fiatje en het water kwam lekker naar binnen en moest weer lang drogen ... was wel erg lachen ?????


Datum: 24-02-2009
Naam: Rudy  
img

Helaas is dit vaker voor gekomen, het heeft ooit blank gestaan tot aan de Gerard Davidstraat, de huizen in de Stellenboschstraat stonden toen ook blank.


Datum: 24-02-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

We hadden net het zeil en de kokosmatten de deur uit en hadden heel chique, net als velen in die tijd, Jabo-tapijt, met een ondergrond van hardboardplaten op de planken vloeren in de Stellenboschsstraat. Tja en toen kwam het water..... Ik zie mijn moeder nog in de keuken staan, met het water tot boven haar enkels, de buurvrouw die binnenkwam deed haar schoenen uit, waarop mijn moeder zei dat dat echt niet hoefde want die zou ze toch nooit meer terugvinden onder water en waarop mijn moeder van nijdigheid over de wateroverlast de koffiepot met restje koffie en koffiedras (we hadden toen nog opschud-koffie) ook maar omkiepte, midden in de keuken in het water.


Datum: 25-02-2009
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

In de Stellenboschstraat heeft het water in de kamer en keuken gestaan zoals Marijke al schrijft, gelukkig is bij ons in de St. Josephlaan het water nooit verder gekomen dan in de gang en kelder.


Datum: 27-02-2009
Naam: Peter Heesakkers  
img

Wat jammer dat die toen nog mooie jonge bomen gekapt zijn, in die plantsoenen. Was een sieraad voor de straat toen en nu. Veel schaduw en groen paste bij deze mooie brede straat . Waarom in godsnaam hebben ze die toch gekapt ?


Datum: 05-03-2009
Naam: Peter Heesakkers  
img

Op de hoek Johannesburgstraat Paul Krugerlaan waar ik in die jaren woonde kwam na zware regen en of onweersbui / wolkbreuk, het water zowat tot de helft van de stoep en op het grasveld . Er zijn ook nog eens verzakkingen geweest en gaten of kuilen in het toen nog klinkerwegdek . Het meest ergerlijke was dat er toch zo nodig met de auto voorbij gereden moest worden wat de golven nog dichter bij het huis bracht . Dat bracht de buurt/straat nogal eens tot opwinding en verwensingen aan die koppige rijders. Maar wij hebben nog altijd geweldig geluk gehad , dat we er van gespaard bleven . We stonden met ons huis altijd juist hoog genoeg . De beide Jonannesburgstraten waren ook nog al eens volgelopen maar tot ongeveer op de stoepranden. De Stellenboschstraat lag nog wat lager en daar stroomde alles dan ook naartoe . Dat het in de Stellenboschstraat geregeld raak was weet ik nog heel goed , en die situatie die Marijke omschrijft staat ook in mijn geheugen gegrift . Dat was toen een heel erge toestand . Er is door een van die keren van wateroverlast zo ook nog een vroegere schuilkelder onder de huiskamervloer ontdekt, van de voorbije oorlog dus .


Datum: 20-01-2010
Naam: Ton Snellen  
img

In de President Steynstraat was het ook altijd raak met de wateroverlast. Als er dan een auto uit de st. Josephlaan aan kwam, kwam het water tot aan de drempel van de voordeur. Een keer kwam er een auto hard aangereden en sloeg op de kruising met de Pres. Steynstraat af, de chauffeur wilde toen dat wij hielpen om de auto uit het water te duwen, wat we dus niet deden.