EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22813

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

214 Tuindorp

Straat:

Gasthuisstraat

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Kloosters / Liefdesgestichten

Onderwerp 3.:

Zusterklooster & Liefdesgesticht, Gasthuisstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Liefdesgesticht Stratum

Beschrijving

.


Geplaatst op

28-12-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-12-2009
Naam: An de Groof  
img

Opa en Oma de Groof woonden daar op de eerste etage. Dat moet van circa 1934 tot aan het overlijden van opa in juni 1939 zijn geweest. Een woonkamer met haard aan de voorkant en een slaapkamer aan de achterkant. Ik was het jongste kleinkind en werd bij bezoek aan hen in de slaapkamer te spelen gezet. Wat voor verwarming er in de slaapkamer was kan ik me niet herinneren. Weet nog dat er in de tuin twee veranda's/tuinhuisjes waren. In ieder geval was onder één een draaischijf geplaatst waardoor je de veranda met de zon kon meedraaien.


Datum: 27-10-2010
Naam: Michel Janssen  
img

Ondanks dat ik geen Eindhovenaar ben, kan ik me dit gebouw heel goed herinneren. Mijn opa Driek de Groot heeft hier namelijk tot zijn overlijden gewoond. Ik zelf heb diverse keren als klein kind in de grote gangen gelopen en vond het soms eng als de grote klok sloeg. In 1975 is dit monumentale pand helaas afgebroken en moest het plaats maken voor het huidige zorgcentrum Wilgenborg.


Datum: 16-11-2018
Naam: hans van melis  
img

Het rechtergebouw (Liefdesgesticht) en het Luihuis waren afgebroken toen Hendrikus de Groot nog op de Voorterweg 195 woonde. Op foto 2353 staat het nieuwe gebouw met het in 1937 geplaatste HH beeld.