EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

36463

Bijdrager:

Jaar:

1979

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Orkest Koos van Beurden / Jan Westerterp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Orkest Koos van Beurden

Beschrijving

Eindelijk dan een foto van het Orkest Koos van Beurden, een bekend en veel gevraagd semi-professioneel dansorkest dat op vele grote feesten en partijen speelde, niet alleen in Eindhoven e.o., maar ook ver daarbuiten. De band rond trompettist/zanger Koos van Beurden nam m.n. in de jaren 70 nogal wat singles op, waarvan de instrumentale eigen compositie "Fiesta di Beur-da" misschien wel de bekendste is. In 1966 scoorde Koos met de Lampegatse carnavalsingle van dat jaar "Het zal me een beat zijn"/"Houdt oewen tetter".


Geplaatst op

05-12-2015

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-12-2015
Naam: Ferrie Swinkels  
img

In deze formatie was het orkest Koos van Beurden veel werkzaam met André van Duijn (youtube). Samen met Ted de Braak verzorgden ze middagen bij Van der Valk. Dit kwam allemaal voort door Wim Zwaan, die bij van den Ende werkzaam was. V.l.n.r. Ruud van Honk - ?? Kantelberg - Nantje van Honk - Koos van Beurden - Wim van Hoof - Jan Westerterp.


Datum: 06-12-2015
Naam: Ferrie Swinkels  
img

De naam van het nummer Fiesta di Beurda is anders, en dat komt omdat Koos van Beurden èn Tony Bass dit samen hebben geschreven en dan wordt het Fiesta di BeurBa. Alle grote orkesten, o.a. Roberto Delgado, James Last, Max Gregor e.v.a. hebben dit nummer opgenomen. WERELDHIT!


Datum: 06-12-2015
Naam: Ferrie Swinkels  
img

Daar ben ik weer! Op youtube is dit orkest te zien en te horen met André van Duin. Roodkapje wordt Geelmutsje.


Datum: 10-12-2015
Naam: Harrie Wijgergans  
img

Ferrie, heet de man tweede van links niet Spanjers, afkomstig uit Best? Ik kan er zo geen voornaam bij bedenken.


Datum: 11-12-2015
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ik denk dat je gelijk hebt, Harrie: Theo Spanjers, De foto is n.m.m. gemaakt achter op de plaats bij Wim Zwaan.


Datum: 19-01-2016
Naam: Martin Verwijst  
img

Mocht mij gelukkig prijzen regelmatig als bassist met Koos van Beurden op toer te zijn door Nederland, long time ago. Toen was Leo van Bussel met zijn Hammond Lesly en Peter Paashuis er ook regelmatig bij en uiteraard Wim van Hoof, heerlijke drummer.


Datum: 01-09-2016
Naam: Henk Hendrix  
img

Deze foto heb ik op een van de LP's staan.Toen Koos uit Utrecht kwam, zijn we in Eindhoven samen begonnen, om bezig te zijn. Ik had toentertijd een klein orkest, genaamd de Jacks. Later heb ik ervoor gezorgd dat hij bij Toon Hermans mee op tournee kon. Koos was een goed musicus en een verstokt roker. Helaas te vroeg van ons heengegaan. Ik heb lang gezocht naar Ali, zijn vrouw, maar weet inmiddels dat zij is overleden. Jammer, ik heb daar veel herinneringen aan.


Datum: 07-02-2017
Naam: Iris van Doormalen  
img

Beste Henk Hendrix, ik denk dat mijn moeder (dochter van Koos en Ali) het heel leuk zou vinden om herinneringen van u te horen. Zou u dat ook leuk vinden?


Datum: 07-02-2017
Naam: Henk Hendrix  
img

Ik heb contact van Iris van Doormalen, maar geen adres.
<<< Henk: je kunt Iris een e-mail sturen door op haar (blauwe) naam te klikken. (Red.) >>>


Datum: 12-04-2017
Naam: John ter Meer  
img

Geweldig om dit te lezen over Koos. Ik was een goede jeugdvriend van Koos, woonde in de Adrianusstraat, bij hen om de hoek. Kwam heel veel bij hen thuis. Kende Koos als een hele leuke vent, veel grappen en grollen. Volgens mij heeft hij ook gebokst op amateurniveau. Kende zijn moeder Ali ook goed, lees net dat ze helaas ook overleden is. Altijd even schrikken. Koos jr. was dus een hele goeie vriend van mij, we kwamen dagelijks bij elkaar over de vloer. Zijn zusje Ankie kende ik uiteraard ook heel goed. Hopelijk gaat het goed met Koos en Ankie. Ik zag een bijdrage van Iris die dus de dochter is van Ankie. Doe je moeder maar de groeten van mij. Maar ik weet niet of ze mijn naam nog kan herinneren.