EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6115

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

639 Bosrijk

Straat:

Welschap*

Onderwerp 1.:

Vliegvelden

Onderwerp 2.:

Welschap / Eindhoven Airport

Onderwerp 3.:

Gebouwen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Poort en hoofdgebouw Welschap

Beschrijving

In 1935 werd deze foto door mijn vader gemaakt. Deze situatie is vlg mij tot ver na de oorlog zo gebleven.


Geplaatst op

26-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-03-2007
Naam: Ary Ceelen  
img

Circa 1936. Dit is de toegangspoort vanaf de Sliffertsestraat naar het hek met portiersgebouwtje rechts (niet op de foto). Let op de tekst op het luchthavengebouw WELSCHAP. Aan de voorzijde staat Luchthaven Eindhoven. Het publiek noemde dit vliegveld WELSCHAP. Officieel was het Luchthaven Eindhoven


Datum: 20-08-2018
Naam: paul van der Cingel  
img

Op dit voorterrein konden bezoekers parkeren. Die bezoekers kwamen niet om per vliegtuig naar elders te vertrekken. Tot ver na de oorlog was er geen sprake van geregelde burgerluchtvaart. Ik weet niet tot wanneer, maar het vliegveld werd vrijwel uitsluitend door de luchtmacht gebruikt. Na de oorlog was er weinig enthousiasme voor alles wat militair was, en de ontwikkelingen in voormalig Nederlands Indië droegen ook niet bij om dat te veranderen. Daarom werd er in die tijd nogal veel aandacht besteed aan het bevorderen van de populariteit van landmacht en luchtmacht. De landmacht had een reizende tentoonstelling waar veel aandacht voor de Nato was. De Nato was in 1949 opgericht en de bevolking moest van het nut ervan doordrongen worden. Ik herinner me een tentoonstelling op het veld langs de Dommel aan het eind van de Edenstraat. Op Welschap waren vliegdemonstraties van de luchtmacht. Aan de andere zijde van de verkeerstoren, die we hier op de achtergrond zien, was een terras waar bezoekers een voortreffelijk uitzicht hadden op de activiteiten die zich op enkele tientallen meters voor hun neus afspeelden.


Datum: 20-08-2018
Naam: M.P.M.J.(Martin) Swinkels  
img

Als deze foto van 1936 is dan heette de luchthaven toen geen Luchthaven Eindhoven maar wel degelijk WELSCHAP. Trouwens waar leest Ary Ceelen de woorden "Luchthaven Eindhoven"? Volgens mij nergens op deze foto.


Datum: 21-08-2018
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Zie foto 22361, daar staat duidelijk 'Luchthaven Eindhoven'.