EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10946

Bijdrager:

Jaar:

1973

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Keizersgracht

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Keizersgracht (9)

Beschrijving

De Keizersgracht, gezien richting Emmasingel, in 1978. Het was toen nog een brede straat met parkeervakken en geen enkele voorziening voor fietsers, heel anders dan tegenwoordig.
De twee panden links, met het balkon boven de gezamenlijke ingang, zijn nu helemaal wit geschilderd en de accenten (witte strips e.d.) grijs.  De villa ernaast was het woonhuis van mevrouw Van Hussen. Later kwam hier notariskantoor mr. Lauwers en na hem hebben de notarissen mr. Van Heyst en mr. Van Stekelenburg.er hun kantoor gehad.
Het parkeerterrein daar weer naast kennen we natuurlijk allemaal als het Fensterrein, waar ooit de villa van notaris mr. Fens stond die echter plaats moest maken voor een geplande maar (gelukkig) nooit gerealiseerde verbinding tussen Kleine Berg en Jan van Hooffstraat die ook het prachtige stadhuis de kop kostte. Alleen het voormalige koetshuis van Fens bestaat nog, hier heeft Eveline Wu haar restaurant Mood. Daarvóór is het ook nog restaurant De Berge Struikskes geweest.
Het pand waarvan helemaal links nog een stukje is te zien, met de grote vierkante ramen, staat er ook nog. Hier is al sinds jaar en dag uitzendbureau Tempo Team gevestigd.
Op de achtergrond, achter de Witte Dame, nog een schoorsteen van het Emmasingelcomplex (complex E) van Philips. Nog geen Regent, nog geen Regentenkwartier maar een bedrijfsterrein midden in de binnenstad. Inmiddels wordt dit gebied omgevormd tot moderne binnenstadswijk met veel hoogbouw en een nieuw stadspark, het Victoriapark. Het wordt daarom ook wel het Victoriakwadrant genoemd.
Overigens prachtige klassiekers die hier geparkeerd staan!
Zie ook o.a. foto's 5400, 6470 en 13452.


Geplaatst op

11-04-2007

Email bijdrager

img
Geen reacties gevonden bij deze foto