EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coƶrdinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

11282

Bijdrager:

Jaar:

1942

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Bombardementen / Catastrofen

Onderwerp 3.:

1942 - 6 december

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Bombardement 1942 (2)

Beschrijving

Nu een opname, weer vanuit een bommenwerper, tijdens het bombardement. Links zullen de Demer en de Fellenoord al wel geraakt zijn. De Antoniuskerk Fellenoord is hier ontsnapt.


Geplaatst op

25-04-2007

Reacties:

Datum: 26-04-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Voor diegenen die zich niet goed kunnen oriƫnteren (het oosten ligt links). Op de voorgrond zou later de Nieuwe Fellenoord komen. Het platteland op de voorgrond is de tuin van het klooster aan het Hemelrijken. De gebouwen in het midden zijn de scholen aan de Houtstraat en het Hemelrijken. De driehoek midden links is Sancta Maria, daarboven diagonaal de huizen met de grote stoepen aan de Kruisstraat. De tuin van Fanny's grootouders ligt in een zwarte vlek tussen de verlichte ramen van school en Kruisstraat. Wil en Will, was de verduistering nog niet uitgevonden?


Datum: 27-04-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Het bombardement van 6 December was in de middag en het weer was ook goed. Ik kan er niet anders van maken dan dat het reflectie is in de diverse ramen.


Datum: 06-04-2015
Naam: AD van Gennip  

De bominslag, links achter de Fellenoordkerk, is op de Lijmbeekstraat 400-402, zie foto 14453. Wij woonden er schuin tegenover, op 411 en zaten diep achter in de tuin in de schuilkelder.