EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12548

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Vestdijk

Onderwerp 1.:

Gezondheidszorg

Onderwerp 2.:

Ziekenhuizen

Onderwerp 3.:

Binnenziekenhuis

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Binnenziekenhuis

Beschrijving

Een ziekenzaal in het Binnenziekenhuis medio 1935. Op het eerste oog staan er negen bedden, dus heel wat meer dan vandaag de dag gebruikelijk is. (Red.)


Geplaatst op

09-02-2022

Reacties:

Datum: 09-02-2022
Naam: bert van herk  
img

Alleen maar dames, is dit de kraamafdeling? Moest je toen na de bevalling niet een week in bed blijven liggen? Volgens mij wel.


Datum: 14-02-2022
Naam: paul van der Cingel  
img

Zou best kunnen Bert, want in die tijd werden mannen en vrouwen strikt gescheiden, de nu "gemengde" ziekenkamers zijn nog niet zo lang geleden ingevoerd. Ziekenzalen zullen er niet veel meer zijn, alle oude Eindhovense ziekenhuizen zijn vervangen door nieuwbouw.


Datum: 14-02-2022
Naam: bert van herk  
img

Ja Paul, moet je die bedden eens zien, lekker ouderwets. Moet je nu eens kijken, met al die hydraulische systemen erop en al die andere snufjes die eraan zitten. Nog even en er zit ook nog wifi en bluetooth op. Ik zelf heb er ook nog in gelegen in 1964, een week lang in het St. Annaziekenhuis in Geldrop. Door een ongelukje raakte ik de helft van mijn vingertop van mijn ringvinger kwijt. Nu bijna niks meer van te zien, want, ik ben er zeer vakkundig aan geholpen.