EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14776

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

616 Strijp S

Straat:

Philips Complex Strijp 1/S*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Philips Vervoer en Garage

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Opleggers van Philips

Beschrijving

Trekkers met opleggers van Philips, voor het vervoer van personeel, geparkeerd op complex Strijp-1/S. Het zijn zogeheten VIPRE-bussen die werknemers vervoerden uit met name de omliggende dorpen en een deel van België. VIPRE stond voor Vervoer Industrieel Personeel Rayon Eindhoven en had een vloot van tientallen "bussen", eigenlijk vrachtwagens met omgebouwde opleggers. Een voordeel van deze combinaties was dat de trekkers het grootste deel van de werkdag inzetbaar bleven voor het vervoer van producten en goederen. Later werd het personeelsvervoer overgenomen door touringcarondernemingen uit de stad, die er hun eigen bussen voor inzetten. De kenmerkende vrachtwagens werden toen afgedankt. Van de vele tientallen VIPRE-bussen bestaat tegenwoordig nog slechts één exemplaar, te vinden in het DAF-museum. (Red.)
 


Geplaatst op

01-08-2022

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-08-2022
Naam: Sierd Loman  
img

Interessant weetje is dat de firma VIPRE nog steeds bestaat, gevestigd in Rotterdam. Waarschijnlijk een herstart onder de bestaande naam, maar nu voor specialistisch vervoer.


Datum: 02-08-2022
Naam: paul van der Cingel  
img

Een paar van die opleggers, getrokken door verschillende merken trekkers, werden begin jaren '50 op zaterdagen gebruikt om junioren van PSV te vervoeren naar omliggende plaatsen als ze daar een wedstrijd moesten spelen. Die luxe hadden andere clubs niet. Die moesten zelf maar iets verzinnen.