EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

17909

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKVV Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Tongelre A3 kampioen

Beschrijving

v.v. Tongelre A3 kampioen seizoen 1958/59. Nr 3: Gerrit Gudde Nr 5: Toon van Overbruggen


Geplaatst op

18-11-2008

Reacties:

Datum: 21-11-2008
Naam: Jack van Hoek  
img

Nr. 9: Jan van Dam. Die kon ontzettend hard lopen (en ik werd steeds tweede). Nr. 15: Scheepers.


Datum: 22-11-2008
Naam: Peter Lenting  
img

Ik dacht dat de eerste twee op de bovenste rij alle twee Harrie Jacobs heetten. Naast Toon van Overbruggen met de bijnaam "den Bukkem". Zittend 2e van links Paul Quekel, vijfde van links Peter Kantelberg.


Datum: 26-11-2008
Naam: Matje Franssen  
img

nr 7 Bennie Burgers, nr 4 Crist v Donk, nr 8 Kusters.


Datum: 27-11-2008
Naam: Jack van Hoek  
img

Nr. 1 = Harrie Jacobs uit de Hofstraat, dat is goed.
Nr. 15 = [en niet nr. 4] is Christ van de Donk uit de Paul Krugerlaan.


Datum: 27-11-2008
Naam: Matje Franssen  
img

nr 14 =Christ v Donk nr 15 = Scheepers uit de Tongelresestraat


Datum: 27-11-2008
Naam: Jack van Hoek  
img

Klopt, ik heb me in een been[nummer] vergist. Christ van de Donk is inderdaad nr. 15. Neem me niet kwalijk.


Datum: 30-12-2009
Naam: Tiny Rulkens  
img

Volgens mij staat op de ene knie van Christ van de Donk nr 14 en op zijn andere knie nr 15 en en op de knie van Schepers geen nummer. Kan echter ook zijn dat het been nr 15 toch van Schepers is, doch gekruist is over het been van Christ. Wie ziet het goed ?? In ieder geval is op de foto Christ tweede van rechts en Schepers uiterst rechts.
<< op het origineel is duidelijk waarneembaar dat nummer 15 is genoteerd op de rechterknie van Scheepers en nummer 14 is beland op de rechterknie van v.d.Donk. (red.) >>


Datum: 30-12-2009
Naam: Jack van Hoek  
img

De voetbalschoenen van Christ zijn anders dan die van Scheepers. Kijk dan nog maar eens op wiens knie het nummer staat.


Datum: 31-12-2009
Naam: Tiny Rulkens  
img

Klopt redactie, maar Jack dan is nr 15 toch Schepers en niet Christ, zoals jij zegt op 27 november 2008. Leuk hè zo'n discussie na al die jaren!


Datum: 17-02-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

r.k.v.v. Tongelre. Het kampioenselftal A-3 uit 1959. De thuiswedstrijden werden gespeeld op het Burg. van Engelandsportpark aan de Joseph Israelslaan. Staande v. l.n.r.:: Harrie Jacobs(Hofstraat), Harrie Jakobs(Melkweg) Gerrit Gudden, ? van Dijk, Antoon van Overbruggen, Bennie Burgers, Karel Rensen, leider Hans Kusters, Gehurkt v.l.n.r.: ? van Dam, Paul Quekel, ? de Cocq(?), keeper Frans Berkers, Peter Kantelberg, Christ v.d. Donk en Hennie Scheepers.


Datum: 18-02-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Bennie Burger had de bijnaam dun Buk, waarom weet ik niet meer maar zijn team genoot Guus Vogels zal dat nog wel weten, Ben is vorig jaar helaas overleden.


Datum: 19-02-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Beste Ad, Bennie Burgers had als bijnaam dun Bukkum. Hoe hij aan die naam gekomen is weet ik niet. Misschien heeft het iets te maken met de eerste letters van zijn achternaam? Of heeft het te maken met "nun Bukkum" een makreel? Zo'n verband met zijn bijnaam zie ik niet. Aan Guus Vogels zul je het niet meer kunnen vragen, die is helaas jaren geleden al overleden.


Datum: 21-06-2010
Naam: Jacques Verbeek  
img

Harrie de Cocq woonde in de Kalverstraat op nummer 7.


Datum: 23-06-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Beste A. van Overbruggen, nun bukkum is geen makreel maar een gerookte haring.


Datum: 25-06-2010
Naam: Camille Braet  
img

Ben Burgers zijn bijnaam was d'n bukkem.Hij was vroeger als kleine jongentje nogal mager.(ik woonde vlak bij Ben Burgers) Ik kan me een spreekwoord of gezegde van vroeger herinneren daarin in werd gezegd: hij is zo mager als een bukkem.Vandaar de bijnaam d'n bukkem denk ik.


Datum: 07-05-2016
Naam: Paul Quekel  
img

Op de foto ben ik nummer 10.


Datum: 27-01-2021
Naam: Antoon van Overbruggen  
img

De speler, nummer 1 op deze foto, is Harrie JaKobs. Of de naam van nummer 2 goed geschreven is weet ik niet, dat moet waarschijnlijk ook Harrie JaKobs zijn. Hij woonde in de Melkweg en had later een uitdeukerij/spuiterij voor auto’s in Nuenen. Een jaar later speelde een groot deel van deze spelers in het A1-elftal van Tongelre, met dezelfde elftalleider. In een beslissingswedstrijd op een bijveld van voetbalclub De Spechten, achter de houten, gevaarlijke, staantribune werd de wedstrijd gespeeld. Als men in een goal stond kon men maar een gedeelte, de lat en het bovenste deel van de doelpalen, van de andere goal zien. Vanaf de middencirkel liep het veld naar beide kanten een stukje omlaag. De tegenstander was P.S.V.-A1. Van dit elftal kan ik me nog een naam herinneren, Van Strien, hij had vanwege zijn lengte de bijnaam: ”de lange van Strien”. Ik meen dat zijn vader toen jeugdvoorzitter was bij P.S.V. Tongelre won deze wedstrijd, onder meer door een doelpunt van de kleine, blonde Adje Jans(s)en. Door deze overwinning speelde het A1-elftal een jaar later in de hoofdklasse. Dat heb ik jammer genoeg niet meegemaakt, omdat ik vanwege mijn leeftijd over moest gaan naar de senioren.


Datum: 27-01-2021
Naam: Paul van der Cingel  
img

Antoon, Arie van Strien was geen voorzitter van de jeugd van PSV, maar algemeen voorzitter van de hele club. Hij had inderdaad een zoon en die was keeper in de tijd dat ik als junior bij PSV speelde. Maar dat was in 1952/53. De vader was een zeer aardige man die heel toegankelijk was voor elk lid, groot of klein. Ik herinner me een voetbalkamp in 's-Gravesande waar we met de bus naartoe gingen met Dick Flierman (speler van het eerste) als begeleider. Arie van Strien en zijn zoon maakten de reis ook mee. Er waren clubs uit verschillende delen van het land, maar vooral uit Den Haag of daar in de buurt. Het waren geen brave jongens zoals wij, meer hooligans in opleiding, waar wij wel van opkeken. De uitslagen van de wedstrijden tegen die knapen ben ik gelukkig vergeten,


Datum: 16-12-2021
Naam: Antoon van Overbruggen  
img

Staande helemaal links op de foto Harrie Jakobs. Die vroeger woonde in de Kuilenstraat en later met vader, moeder, broers en zusters verhuisde naar de Hofstraat in Tongelre. Harrie heeft als wiskundeleraar gewerkt op het Eckartcollege. Naast hem staat Harrie Jacobs uit de Melkweg. Hij werkte in eerste instantie bij garagebedrijf/uitdeukerij Willie Frederiks, die toen nog in de Poststraat gevestigd was (later verhuisd naar een woning met werkplaats aan de Wolvendijk). Later is Harrie Jacobs een garagebedrijf/uitdeukerij begonnen aan de Opwettenseweg in Neunen, waar nu beddenzaak Stijn gevestigd is.