EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19225

Bijdrager:

Jaar:

1974

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

425 Rapenland

Straat:

Pisanostraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Pisanostraat onbebouwd (2)

Beschrijving

Linksachter het Winkelcentrum Woensel. In het midden op de achtergrond een gedeelte van de oude Woenselsestraat.


Geplaatst op

20-03-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-03-2009
Naam: Wim Roxs  
img

De titel bij deze foto luidt: Pisanostraat onbebouwd. Dat gold dan voor het laatste gedeelte van de straat, uitkomende op de Woenselsestraat, want voor het voorste gedeelte, richting centrum, en uitkomende op de Europalaan, was de Pisanostraat al wel bebouwd met 2 blokken appartementen en een flattoren er tussenin. Ik woonde zelf een aantal jaren in een appartement van de 2e blok, op nr. 406, en dat was al in 1968.


Datum: 22-03-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Wim, de titel VAN deze foto luidt: "Pisanostraat onbebouwd". Dit in gedeeltelijk tegenstelling met foto 19226. Op een foto van hetzelfde gebied in 1950. Zou je het Kattenhof en de Egelstraat zien vrijwel onbebouwd met op de achtergrond de Herenboerdeij van Cox.


Datum: 22-03-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Ja, ja Hans. Je wil zeggen dat, wat op de bewuste foto te zien is, de titel heeft gekregen: Pisanostraat onbebouwd en dat is volkomen terecht. Zou de fotograaf veel meer naar achteren hebben gestaan, dan zou de foto wellicht geheten hebben: Pisanostraat bebouwd, nietwaar? Het is me duidelijk, wat hier bedoeld wordt.


Datum: 11-06-2009
Naam: Peer Retera  
img

Jullie hebben het vooral en alleen over de flats aan de oostkant. In 1963 betrok ik met mijn ouders als eerste van die hele blok nieuwbouw nr 3 Pisanostraat (westzijde van de straat). Ik heb daar tot 1983 gewoond en mijn ouders tot 1989. Ik kan me nog vaag herinneren dat bijv de Montgomerylaan toen bij de Europalaan ophield en achter de schrikhekken de weilanden nog lagen. Een paar jaar later reed er bij ons in het huis een auto naar binnen (DAF!) Het nogal ongure volk dat uit de auto rolde werd vrijwel meteen aangehouden door de politie die daar geheel toevallig voorbij gereden kwamen. Die klap vergeet ik nooit meer. (helaas geen foto's van)