EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22391

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

623 Lievendaal

Straat:

Josephus Jittastraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Woningen in Lievendaal (1)

Beschrijving

Precieze locatie onbekend. Omgeving Loderstraat?


Geplaatst op

27-11-2009

Reacties:

Datum: 17-05-2010
Naam: R. Westerterp  
img

De straat waar je inkijkt lijkt mij de Josephus Jittastraat. Het huis links op de hoek is van de Vigliuslaan nr 2. De huizen in de Tellegenstraat hebben de schuurtjes uitkomend in de J. Jittatraat.


Datum: 23-08-2010
Naam: Arie vd Heuvel  
img

Op de hoek Vigliuslaan 2 heb ik gewoond van 1957 tot aan mijn trouwen in 1974. Samen met nog drie broers,een ervan was mijn tweelingbroer Willem(Willie)helaas overleden op 27 Juni 2010 op 63 jarige leeftijd. Achter ons op de hoek woonde de Fam.Leijten met twee dochters, José en ?. Jose had een vriendin Lieske Slegers (woonde ergens in de buurt van het Hugo de Grootplein) die nogal verliefd was op mijn neef Bennie, die ook bij ons in de straat woonde op nr 10. Verder ken ik ook nog Bert vd Weerde (lilliputer, woonde op nr 8) die ik nog regelmatig zie op het station in Eindhoven en in Geldrop, waar we beide wonen. Naast ons woonde Fam.Westerterp met daarnaast weer een oom en tante van onze buurman. Die oom werkte bij het ziekenfons als ik me niet vergis. Een voor mij zeer bijzondere tijd waar ik nog met veel plezier aan terug denk.


Datum: 31-08-2010
Naam: Arie vd Heuvel  
img

Ik denk achteraf gezien niet dat dit de Joseph Jittastraat is want achter de Vigliuslaan was de Opzoomerstraat met daar weer achter de Diephuisstraat. Hier op de foto zie je 6 rijen huizen en het zijn er maar hoogstens 4 nl. Vigliuslaan, Opzoomerstraat, Diepenhuisstraat en als laatste de achterkant van de Loderstraat. Dus dit is niet de Joseph Jittastraat. De Opzoomerstraat was een straat en hier op de foto is het geen straat en kunnen er geen auto's door.


Datum: 19-09-2011
Naam: Gerard Sanders  
img

Jodephus Jittastraat vanaf hoek Van der Muydenstraat? Later was dit afgesloten voor autoverkeer, maar als 't ooit een 'gewone' straathoek is geweest zou 't kloppen! Ik woonde in de Sprenger van Eyklaan van 1956 tot 1969.