EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

32501

Bijdrager:

Jaar:

1943

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Fazantlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Tongelre, Ks Fazantlaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Fazantlaan met Montessorischool

Beschrijving


Geplaatst op

10-11-2012

Reacties:

Datum: 12-11-2012
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Op de hoek Fazantlaan/Treurenburgstraat heb ik vroeger (50-er jaren) bij de nonnekes op de kleuterschool gezeten in de Montessorischool.Vele jaren later, in de 70-er jaren, heb ik daar kistjes bier naar boven gesjouwd in "de Monty" jeugdsoos.


Datum: 18-11-2012
Naam: Marjan Levens  
img

Ja..... 1950.... voor het eerst naar school. In de klas bij juffrouw Mies (als ik me goed herinner). Met z´n tweetjes in een schoolbank, óp van de zenuwen en achter het raam in de gang het langzaam verdwijnende gezicht van mamma.... Inderdaad later veel gedanst op de zolder.


Datum: 18-11-2012
Naam: Gerard de Beurs  
img

Het dansen was op de eerste verdieping. De man die het allemaal een beetje regelde achter de bar was volgens mij Sjef Dijkhof.  Een flesje bier koste toen ongeveer 35 cent. Op de zolder zat de hobbyclub


Datum: 20-02-2015
Naam: Hanneke Langenhuysen.  
img

Boven in een van de klas lokalen werd er gerepeteerd door het kinderkoor onder leiding van Annie van Lent.
Ook werd er gerepeteerd door het kerk koor Cantemus domino o.l.v. dhr Martin Gruythuizen, met aan de piano zijn zoon Jan Gruythuizen. En ook werd er later gerepeteerd door het Rafaël koor onder leiding van Dhr. Piet Weerts,met aan de piano Zr.Vincenzo, die werkzaam was in verpleegtehuis Dommelhoef.
En als we dan pauze hadden dan gingen we inderdaad in de grote zaal koffie drinken bij Dhr. Sjef Dijkhoff,die ook vaak werd bijgestaan door zijn vrouw.


Datum: 21-02-2015
Naam: Arie van den Heuvel  
img

In de Treurenburgstraat was vroeger een slagerij van Duin, groenteman Frans Denkers en een bakker waarvan ik de naam kwijt ben (dacht van Sol of iets dergelijks) .Als kinderen wist iedereen wel waar het snoep/sigarettenwinkeltje van van Well was, daar liep iedereen op zondag met zijn/haar zakcentjes naar toe.


Datum: 21-02-2015
Naam: Trix Simmer  
img

Wat een mooie foto van de Montessorischool. Die heb ik nog nooit eerder gezien. Ik heb daar ook op school gezeten en later op de lagere school in de Treurenburgstraat.
Boven de school kwamen we ook bij elkaar voor de Mariagarde. Dat is wel al lang geleden, ik ben van 1941.