EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

39228

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Willemstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Philips Medische Dienst

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Philips gezondheidscentrum

Beschrijving

Inmiddels staan er moderne appartementen, maar de Eindhovenaren van gevorderde leeftijd kunnen zich het gebouw aan de Willemstraat nog goed herinneren. ‘Het huis met de duizend navels’ heette het in de volksmond. Het was het karakteristieke hoofdkantoor van de Philips Medische Dienst, de organisatie die over de gezondheid van het Philips-personeel en hun gezinnen waakte. De medische zorg voor de Philips-gezinnen was van hoog niveau. Geen bedrijf in Nederland kon daaraan tippen. De gezondheid van het personeel werd begeleid van de wieg tot het graf. In 1909 begonnen als een kleine huisartsendienst werd de Philips Medische Dienst in 1928 formeel opgericht, onder leiding van de vermaarde professor Burger. In 1997 werd de dienst formeel opgeheven. Zie het oude gebouw (verwoest in deTweede Wereldoorlog) op foto's 35289 en 35480 en er zijn ook twee interieurfoto's, zie 21365 (in het oude gebouw) en 33948 (in het gebouw hierboven).  (Red.)


Geplaatst op

22-12-2021

Reacties:

Datum: 23-12-2021
Naam: Jan Wijn  
img

De Philips Medische Dienst is circa 1969 naar een nieuw pand gegaan in het nog prille Winkelcentrum Woensel. Ik heb daar tijdens de bouw nog aan de elektrische installatie gewerkt.


Datum: 23-12-2021
Naam: bert van herk  
img

Dat was echt een prachtig gebouw. Ik ben er vaak binnen geweest, voor controle bij de huisarts, de heer Ritmeester, de vader van Frits Spits. Ja, die bedoel ik.


Datum: 27-12-2021
Naam: ad Thijssen  
img

Het arbeidsbureau van Philips zat er rechts naast. Als je was aangenomen kon je meteen gekeurd worden. Mooi systeem was dat.