EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

39936

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

115 TU-terrein

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Tongelre

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Woensel, TH-terrein en Villapark

Beschrijving

De foto werd gemaakt op 26 augustus 1964. Midden door de foto loopt de huidige rondweg, vanaf links de Onze Lieve Vrouwestraat naar rechts de Insulindelaan naar het kruispunt waar nu de Berenkuil ligt. Rechts erboven liggen de Karpendonkse Plas en de IJzeren Man. Woensel oogt nog heel landelijk op plaatsen waar tegenwoordig woonwijken zijn. Boven het spooremplacement is het terrein van de toenmalige TH (Technische Hogeschool, nu TU/e) nog maar voor een gering deel bebouwd. Centraal op de foto staat de laagbouw, veelal houten barakken, waar de TH in 1957 begon. Die paviljoens zijn kort geleden gesloopt.
Tussen de TH en het spooremplacement loopt nu de Prof. de. Dorgelolaan met aan weerszijden kantoren en bedrijfsgebouwen.
Onder het spooremplacement loopt de Fuutlaan. Op het terrein tussen het emplacement en de Fuutlaan staat links het gebouw van Van Gend & Loos. Ernaast  gebouwen en loodsen die werden gebruikt voor goederenoverslag. Alle gebouwen op het terrein, vandaag de dag van de NS en ProRail, staan er nog, maar er zijn tegenwoordig allerlei bedrijven in gevestigd. Ook waren er in 1964 nog veel meer rails dan nu. Ze lopen naar links helemaal door tot bij het gebouw van Van Gend & Loos, maar daar is nu een parkeerterrein. Op de foto is het terrein zowel links als rechts nog gewoon toegankelijk, maar dat is nu niet meer het geval. 
Rechtsonder ligt het Villapark, waar maar weinig veranderd is, maar de nog net zichtbare kerk op de hoek van de Kwartelstraat en de Fazantlaan is begin jaren negentig gesloopt. (Red.)


Geplaatst op

23-05-2022
Geen reacties gevonden bij deze foto