EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

40322

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Rechtestraat

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Centrum

Onderwerp 3.:

Brackel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Rechtestraat

Beschrijving

De Rechtestraat met het oude stadhuis nog prominent in het straatbeeld. Het bordes is echter al verwijderd.
Op de hoek met de Hooghuisstraat zien we nog het pand van meubelzaak Stultiëns, later kwam in dat pand boekhandel De Slegte en nu Scotch & Soda.
Links vooraan zien we de bekende modezaak Witteveen, die nu gevestigd is in Winkelcentrum Woensel en in 2019 haar 100-jarig bestaan vierde (al ging die bijna niet door), daarvóór is nog net de ingang van de R.K. Leeszaal te zien.
Rechts een eveneens bekende winkel, Brackel. Dat pand bestaat nog steeds, er zit nu een filiaal van Jeans Centre. Ook de twee panden helemaal vooraan bestaan nog, in het linkerpand (dat helaas is verborgen achter een zwarte houten gevel) is nu een telefoonwinkel gevestigd, in het rechterpand waarvan nog slechts een stukje te zien is zit Bakkertje Bol.
Iets verder naar achteren zien we het oorspronkelijke pand van de HEMA. De twee pandjes tussen HEMA en Brackel zijn later bij de HEMA getrokken. Inmiddels is de HEMA ook weer afgebroken en wordt momenteel vervangen door een modern pand met een klassiek tintje: de vide, die veel oude EIndhovenaren zich nog zullen herinneren (zie foto 35580), komt in het nieuwe pand weer terug. Voorbij het stadhuis zien we nog het Chicago Theater en natuurlijk de V&D met het beroemde glazen torentje. (Red.)


Geplaatst op

14-09-2022
Geen reacties gevonden bij deze foto