EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

49351

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Buiten Eindhoven

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Bijzondere, Bekende Eindhovenaren

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Mie Peels en dochter

Beschrijving

De Aalsterhut, waar Jef Peels en Mie van den Broek woonden, lag en ligt buiten Eindhoven in, de naam zegt het al, Aalst. Maar "de hut van Mie Peels" was zo'n bekend begrip in de stad, dat we een uitzondering voor deze foto maken, ook omdat die van hoge kwaliteit is. Zie foto 44067 voor eega Jef Peels. (Red.)


Geplaatst op

28-12-2023

Reacties:

Datum: 08-04-2024
Naam: Giovanni Hartogs  
img

Mie Peels-van den Broek (Leende 16-11-1856 - Aalst 30-08-1928), beter bekend als Mie Pils, was getrouwd met mijn achterachterneef (3e neef 4x verwijderd, om precies te zijn) Jef Peels (Aalst 16-03-1853 - Zesgehuchten 23-07-1921). Ik had verwacht dat juist Mie familie van me zou zijn, gezien haar achternaam Van den Broek en het feit dat mijn oma ook Van den Broek heette. Maar het bleek dus haar man te zijn. De dochter op de foto is Mina Peels (Zesgehuchten 31-07-1891 - Aalst 02-02-1956), zij bleef kinderloos. Ze had drie broers, waarvan er één maar vijf maanden heeft geleefd, en een zusje dat ook slechts tien maanden heeft geleefd. De andere twee broers, Jan en Fried, trouwden wel.


Datum: 09-04-2024
Naam: bert van herk  
img

Ik heb haar naam vaak in mijn leven gehoord, maar heb haar nooit gezien, tot nu toe. Dit is een prachtige foto en van zeer goede kwaliteit. Niet beschadigd. Een zeer beroemde dame.


Datum: 12-04-2024
Naam: Jan Wijn  
img

Ze poseren in de modder en dat is nog gebleven, ik ben er een paar weken geleden nog geweest en het was door de hevige regenval haast onbereikbaar: op de weg vanuit Aalst stond twintig cm water. Ga je er wandelen neem laarzen mee. Vroeger was het een rustpunt voor handelsreizigers in het centrum van de omliggende gemeenten.


Datum: 15-04-2024
Naam: Eric Kemperman  
img

De Aalsterhut lag vrijwel óp de gemeentegrens van Zesgehuchten en Aalst, ongeveer in het midden. De hut moet al heel lang bestaan hebben, maar het huidige gebouw is uit de 20e eeuw. Saillant detail is dat de hut uit de tijd van Mie Peels in de gemeente Aalst lag; de "nieuwbouw" lag in de gemeente Zesgehuchten. Tegenwoordig zijn de gemeentegrenzen gelijkgetrokken met de snelweg, dus is het weer gemeente Aalst-Waalre. Zie voor meer sappige verhalen: www.gijzenrooi.nl/buurt/historie/de-hut-van-mie-pils/