EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

51047

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Luchtfoto Woensel

Beschrijving

Een foto van 26 augustus 1964.
Vanuit de hoek rechtsonder loopt de Boschdijk diagonaal door de hele foto heen. Midden onder zien we het Caltex-tankstation op de kruising van de Boschdijk met de Frankrijkstraat, Marconilaan (links) en Kronehoefstraat (rechts). De Marconilaan is al dubbelbaans, maar aan de overkant is er nog geen dubbelbaans rondweg. Het bekende tankstation is verdwenen toen er de rondwegkruising met rotonde werd aangelegd. Bij dat nieuwe kruispunt zijn en worden de gebouwen op deze foto vervangen door nieuwe appartementencomplexen.
Bij de Frankrijkstraat staat de Pauluskerk, die in 1996 werd gesloopt. Verder rechts langs de Kronehoefstraat zien we aan de noordkant woonhuizen waarvan er vandaag de dag nog een aantal staan.
Vanaf het kruispunt met de Boschdijk loopt de Frankrijkstraat naar rechtsboven door naar de Woenselsestraat, die zich vervolgens naar de hoek rechtsboven slingert. Daar is bijna niks meer van over.
Rechts in het midden zien we rechts van een vlakte aan de Robbenstraat het houten barakkengebouw, met witte zijwanden, waarin het Van der Puttlyceum in 1957 begon. In het midden was een gang en aan weerskanten een paar leslokalen. Iets links naar boven staan tussen de Dasstraat en de Hermelijnstraat vergelijkbare houten noodgebouwen, die ook bij dit lyceum hoorden. Midden boven ligt een grote groenstrook en aan de overkant van de straat met een knik erin, de Van Vorststraat, staan de nieuwe schoolgebouwen van het Van der Puttlyceum en rechts daarnaast bij de bocht naar de Berlagelaan de Detailhandelsschool. Beide schoolgebouwen zijn in 2018 gesloopt en op die plek wordt momenteel (maart 2020) een woonwijk gebouwd.
In het midden bij de rechterrand ligt een kruispunt met doodlopende wegen. Dat is nu vanaf onder de Kloosterdreef en naar rechts de Europalaan, die tegenwoordig links doorloopt naar de Berlagelaan. Naar boven toe loopt de Doctor Cuyperslaan. Die gaat naar de bovenrand van de foto. Daar staat sinds begin jaren zeventig bij de nog net zichtbare splitsing het Catharinaziekenhuis.


Geplaatst op

27-03-2020
Geen reacties gevonden bij deze foto