EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

52829

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

334 Urkhoven

Straat:

Collseweg

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Overige Bands / Orkesten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Ober Bayern kapel

Beschrijving

De Ober Bayern Kapel Woensel is in de jaren vijftig opgericht door enkele leden van het Woensels Muziekcorps en bestaat voor het grootste deel nog steeds uit leden van deze vereniging. De kapel behaalde in 1973 het landskampioenschap in de bergklasse en kreeg toen tegelijkertijd de publieksprijs. De kapel heeft veel te danken aan de inbreng van dirigent Antonio Capellino, die het orkest weet te stimuleren, voor een ontspannen sfeer kan zorgen en het publiek op uitbundige wijze kan boeien. Daarom geniet de kapel in de regio veel bekendheid en blijft een graag geziene gast op muzikale festiviteiten.
Deze informatie komt uit een brochure die waarschijnlijk uit de jaren zeventig stamt. Het als locatie opgegeven Lombardopad is op die broochure genoemd als contactadres.
We weten niet waar de foto is gemaakt, maar waarschijnlijk buiten Eindhoven. Als iemand namen van muzikanten kent of weet waar en in welk jaar de foto is gemaakt, dan horen we het graag.


Geplaatst op

17-06-2021

Reacties:

Datum: 18-06-2021
Naam: Antoon Franse  
img

Dit is de Collse watermolen. Zie foto's 2657 en 21414. Van de muzikanten herken ik vooraan met klarinet een van de mensen van het Woensels muziekkorps.