EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

53713

Bijdrager:

Jaar:

2019

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Musea

Onderwerp 3.:

DAF-museum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
DAF Museum

Beschrijving

Het DAF-museum, voorheen stoombrouwerij De Valk (zie reactie), aan de Tongelresestraat. In dit gebouw begonnen de broers Hub en Wim van Doorne ooit in een ruimte van enkele vierkante meters met hun constructiebedrijfje. Die ruimte was door de eigenaar ter beschikking gesteld. De rest is geschiedenis. (Red.) 


Geplaatst op

08-08-2022

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-08-2022
Naam: wil van hout  
img

Alvorens het museum hier kwam, waren er diverse bedrijfjes gehuisvest. Allemaal op een voorwaarde: verdwijnen als de fabriek in zijn geheel verkocht werd. Aan de straatkant had Gloudemans een garagebedrijf en aan de achterkant was een spuiterij gevestigd. Mijn zoon had ook een garagebedrijfje aan de achterkant. Nu wilde het regelmatig voorkomen dat er 's nachts iemand over het hek een kijkje wilde nemen, maar dat was niet de bedoeling natuurlijk. Daarom had de eigenaresse een bulldog in een getraliede kooi zitten. Iedere avond maakte ze een rondje en zette de kooi open. In de meeste gevallen liep de hond met een grote klinker in zijn bek rond. Maar het kwam ook voor dat hij een deel van een broek in zijn bek had. Wie de eigenaar daarvan was weet ik niet, maar hij kwam daar nooit meer over het hek.


Datum: 22-08-2022
Naam: Tini van Rooij  
img

De brouwerij heette De Valk, De Haas was in de Vrijstraat. Brouwerij De Valk was eigendom van ene Coolen en er werden Coolens-bieren geproduceerd. En ijs. Toen Coolen stopte met brouwen ging hij door met IJsfabriek Coolen.
< Tini, bedankt voor je correctie. We hebben het aangepast. (Red.) >