EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

53926

Bijdrager:

Jaar:

2016

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Wilhelminaplein

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Wilhelminaplein hoek Julianastraat

Beschrijving

Het kapitale pand is op deze foto uit 2016 al gerenoveerd. Het gebouw heeft het laatste decennium verschillende gebruikers gehad, meestal horeca. Rechts kijken we in de Julianastraat, met een deel van de gevel van de vroegere HBS, nu een appartementencomplex. (Red.)


Geplaatst op

15-12-2022

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-12-2022
Naam: bert van herk  
img

Dit is echt een prachtig pand. Jammer dat die boom ervoor staat. Maar ja, dat is de ergernis van een fotograaf. Wil je een mooi onderwerp knippen, maar dan staat er altijd wel iets voor, of bomen, verkeersborden, lantaarnpalen, mensen, geparkeerde auto's enz. Het doet zoveel afbreuk aan de foto. Maar ja, het kan niet anders. Jammer.


Datum: 20-12-2022
Naam: bert van herk  
img

En nu maar hopen dat deze prachtige gevel NOOIT WIT geschilderd wordt. En ook geen andere kleur.


Datum: 23-12-2022
Naam: P R F van der Cingel  
img

Je hebt gelijk Bert, dat zou zonde zijn. Ik ben als kind daar nog binnen geweest, de bewoners waren bekenden van mijn ouders. Aan de achterzijde van het pand was een groot balkon en daar heb ik toen gezeten met mijn vader en de bewoners van het huis. Ik weet zelfs nog dat ik een glaasje ranja kreeg, een zeldzame traktatie want thuis kregen we zoiets alleen bij feestelijke gelegenheden.


Datum: 27-12-2022
Naam: bert van herk  
img

Klopt helemaal Paul. Die ranja was voor speciale gelegenheden. Een vingerhoed limonadesiroop uit een metalen fles (kersenconcentraat) in een glas en dan water erbij, dat was al heel wat. En als het glas half leeg gedronken was, vulden we het weer met water, dan hadden we weer een vol glas. Zo zuinig waren we. En op zaterdagavond kregen we limonade met prik, de beroemde gazeuze. Af en toe sprong zo'n fles kapot door de druk van het koolzuur. Ik geloof van Riedel met die schroefdop en Exota met beugeldop. En in een blikje hadden we 3S-limonade. Wat hadden we het toen toch goed. Er was heel veel erremoei toen, maar we waren tevreden.


Datum: 28-12-2022
Naam: Sierd Loman  
img

Vergeet de flesjes Perl niet, Bert. De reclame van Perl stond nog heel lang op die metalen fietsenrekken die je overal bij terrasjes zag.