EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

54024

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Mauritsstraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Restaurants / Eetcafés / Lunchrooms

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Eetcafé Montagne

Beschrijving

Het voormalige eetcafé Montagne op de hoek van de Mecklenburgstraat en Mauritsstraat. Al een aantal jaren vergane glorie. Zie ook foto 53941 (Red.)


Geplaatst op

02-02-2023

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-02-2023
Naam: Paul van der Cingel  
img

Heel vruuger was dit een filiaal van Albert Heijn. Net als De Gruyter besteedde AH aandacht aan het uiterlijk van de winkel, je hoefde de naam van de winkel niet te zien en toch wist je van wie die was. Albert Heijn had matgeglazuurde bruine tegels tegen de voorgevel. De Gruyter spendeerde veel meer geld aan zowel innerlijk als uiterlijk van hun winkels. Binnen hadden ze grote wandtegeltableaus met voorstellingen van het boerenleven. En ook de buitengevels waren ware architecturale kunststukjes. Helaas zijn veel van die winkels afgebroken of verbouwd. De Gruyter op de hoek van de Hoogstraat en St. Catharinastraat is helemaal verdwenen, die in de Marktstraat ernstig beschadigd door verbouwingen. Ik denk dat ze nu onder monumentenzorg zouden vallen, hoewel in Eindhoven??


Datum: 08-02-2023
Naam: bert van herk  
img

De Gruyter-winkels zijn altijd mooier geweest. Daar konden de Albert Heijn-winkels niet tegenop, ook al zagen die er goed uit. Het aantrekkelijkste was hun hit "Het Snoepje Van De Week" (een hebbedingetje). In de jaren 50/60 deden mijn ouders de boodschappen op vrijdag bij De Gruyter in de Plaggenstraat/Beukenlaan (Drents Dorp) en als wij kinderen uit school kwamen was het eerste wat we vroegen "wat is het snoepje van de week?". Het was een goede kruidenier, je kocht zelden mis, en je kon het laten opschrijven tot het einde van de maand. Mijn vader rekende altijd af aan het einde van de maand.