EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

54108

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

The Vitals

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
The Vitals

Beschrijving

The Vitals speelden vanaf eind 1964 onder die naam. Pieter van den Boom begon een paar jaar eerder samen met Peter Florack een duo dat gitaarliedjes speelde, bijvoorbeeld van de Spotnicks en de Shadows. Later kwamen Wim Guns, Cees Honing en Theo Bell erbij. De groep deed mee aan een talentenjacht en daarna vertrok Peter Florack. De groepsnaam was een eerbetoon aan ondernemer Vital de Koning, die de groep 400 gulden leende, waarvan ze een Dynacord-versterker konden kopen. Op de foto van links naar rechts: Pieter (solo- en slaggitaar), Wim (basgitaar), Cees (drums) en zanger Theo. Eind 1967 stopte de band. Maar vergelijk deze foto even met foto 19939. The Vitals waren in 2009 dus al weer jaren actief. Ze hebben bijvoorbeeld sinds die tijd ook opgetreden op edities van Back to the Sixties en Summer in the Sixties. Met dank aan Frans Dekkers voor de originele foto.


Geplaatst op

06-03-2023

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-03-2023
Naam: A.J. Walravens  
img

De Vitals speelden in 1964 vaak op een zondagavond in cafézaal Apollo in Nuenen. Dat was met Peter Florack (een buurjongen uit de Thorvaldsenlaan).


Datum: 13-03-2023
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

En Wim baat ook sedert lange tijd nu, een theater uit, waar vele artiesten komen. Wij komen daar regelmatig en drie weken geleden hadden we nog een optreden van Lenny Kuhr. Het 'Zandbaktheater' in een prachtige 'Tuin in het Bos' te Maarheeze. De moeite waard eens te bezoeken. Kijk ook op internet, zij hebben een website.