EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

54146

Bijdrager:

Jaar:

2021

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Beukenlaan

Onderwerp 1.:

Bruggen / Tunnels / Viaducten

Onderwerp 2.:

Viaducten

Onderwerp 3.:

Beukenlaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Schuilkelder Beukenlaan

Beschrijving

In de zuidelijke wand van het viaduct Beukenlaan is deze toegangsdeur naar een voormalige schuilkelder. De deur bevindt zich bij de hoek waar voorheen het houten gebouw van het wijkcentrum begon. De schuilkelder is niet meer in gebruik. Op de foto uit augustus 2021 wordt de deur geopend door een onderhoudsmedewerker van de gemeente. (Red.)


Geplaatst op

15-03-2023

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-03-2023
Naam: bert van herk  
img

Prachtig, die wilde ik zien, die deur. Ik vermoedde al dat die achter het houten gebouw van het wijkcentrum moest zitten. Daarom zag ik hem niet. Jammer dat er geen foto's van de binnenkant van die schuilplaats zijn, net zoals al die andere die er in Eindhoven zijn. Ik ben erg benieuwd hoe het er van binnen uitziet. Hetzelfde geldt voor die op de Markt. Het zou mooi zijn om te zien hoe het er daarbinnen 60/70 jaar geleden uitzag (en nu ziet). Het bultje gaat over tien jaar plat. Het zou mooi zijn als er dan toch nog foto's zijn met de binnenkant. Mooi voor op EiB. We hebben allemaal een telefoontje met camera. Ik wil ze ook wel maken als het verantwoord is, met iemand van de gemeente.


Datum: 10-03-2024
Naam: bert van herk  
img

De genoemde fotonummers geven een redelijke indicatie van hoe het er binnen uitziet. maar ik mis toch nog altijd foto's van de bunker die onder de Markt ligt richting restaurant "Five guys" en "So low". We weten alleen waar die ligt en hoe de ingang eruitziet. Weet iemand meer?