EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

54332

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Runstraat

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Strijp-Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Runstraat

Beschrijving

De Runstraat in Woensel-Zuid, wijk Kronehoef. Dit oude straatje ligt tussen de Frankrijkstraat en de Kloosterdreef.
Rechts zien we o.a. de Frankrijkstraat en de Van Thienenlaan. Op de hoek Frankrijkstraat - Robbenstraat staat nog het gebouw van de voormalige St. Paulusschool, ook wel Fraterschool genoemd omdat de Fraters van Tilburg het hier voor het zeggen hadden. Bij het Marconiplein rijst appartementencomplex Paulusstaete (het rode gebouw, aan de voorzijde is dit wit) de hoogte in, op de plek waar ooit de St. Pauluskerk stond.
Erachter is het appartementencomplex tussen de Boschdijk en de Edisonstraat in aanbouw, dat het Baekelandplein omringt. Het Baekelandplein wordt in de EIndhovense volksmond ook wel het Rode Plein genoemd vanwege de (legale) prostitutiepanden die hier zijn gevestigd, die met hun rode lampen uitnodigend werken op een bepaald slag heren.
Op de achtergrond zijn duidelijk de gebouwen van de Hoge Rug en het Veemgebouw op Strijp-S zichtbaar, in de loop der jaren hebben deze gezelschap gekregen van diverse woongebouwen en -torens. Ook de kenmerkende schoorstenen en het hoofdgebouw van Strijp-T zijn duidelijk zichtbaar.


Geplaatst op

19-07-2023

Email bijdrager

img
Geen reacties gevonden bij deze foto