EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

54681

Bijdrager:

Jaar:

2023

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stadhuisplein

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Kantoorgebouwen

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoek Stadhuisplein en Wal

Beschrijving

De ruïne van het voormalige ABN/AMRO-pand op de hoek van de Wal (links) en het Stadhuisplein. De gevel is aan de kant van de Wal met stalen frames gestut, want de bedoeling is dat die in de nieuwbouw wordt geïntegreerd. Zie ook de foto's 53867 en 54468. Op foto 10263 staan aan deze kant van het Stadhuisplein nog de kantoorpanden die de afgelopen jaren zijn gesloopt. Op termijn gaat volgens de planning het hele Stadhuisplein volledig op de schop. Net als op veel andere plaatsen in de stad moeten er diverse hoge gebouwen gaan verschijnen. (Red.)


Geplaatst op

04-01-2024

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-01-2024
Naam: Martin Swinkels  
img

In de beschrijving onder deze foto staat o.a. beschreven dat er diverse hoge gebouwen moeten komen op of rond dit plein maar ook op andere plaatsen in de stad. Als Hetty de Groot ook de schrijver is van dit onderschrift dan raad ik haar aan voor zichzelf te spreken zeker betreffende de uitspraak over de toekomstige geplande hoogbouw elders in de stad. Want "moeten" is hier allerminst aan de orde gezien de vele (gepubliceerde) bezwaren van omwonenden in de diverse Eindhovense buurten.
<< Beste Martin Swinkels: de foto is ingestuurd door Hetty de Groot, maar aan het einde van de tekst van de Beschrijving is met '(Red.)' expliciet vermeld dat die beschrijvende tekst is gemaakt door de redactie. Het werkwoord 'moeten' is hier gebruikt met de betekenis dat de voorafgaand genoemde 'planning' voorziet in die hoogbouw. Het betekent dus geenszins dat Hetty of de redactie een positief oordeel uitspreekt over hoogbouw waar dan ook in onze stad. (Red.) >>


Datum: 10-01-2024
Naam: Martin Swinkels  
img

Ik wil niet flauw zijn maar ik reageer nogmaals op de beschrijving onder de foto en de daarna door de redactie gegeven toevoeging onderaan mijn verhaal. In de laatste zin onder de beschrijving onder de foto staat duidelijk het woord moeten betreffende de hoge bebouwing elders in de stad. Het zou volgens mij correcter zijn geweest om het woord "moeten" hier weg te laten want er moet niets. Dat de woning coorperaties in samenspel met project ontwikkelaars en ondersteund door ambtenaren van de gemeente en college en sommige raadsleden hier voorstander van zijn dat is de realiteit maar die hoge bebouwing die gepland is in de stad die roept bij veel inwoners en buurtbewoners veel weerstand op om diverse (begrijpelijke) redenen. Waarvan acte.


Datum: 14-01-2024
Naam: Bert Van Herk  
img

mooi en duidelijk gezegd Martin.


Datum: 15-01-2024
Naam: Viktor  
img

Hoogbouw in Eindhoven biedt de kans op stadsontwikkeling zonder het verlies van cultureel erfgoed. Door moderne architectuur te integreren met respect voor het verleden behoudt Eindhoven haar unieke karakter. Stadsgroei is essentieel om relevant te blijven in de kennisindustrie. Net zoals stilstaan gelijk staat aan achteruitgang, moet Eindhoven blijven evolueren om te voorkomen dat het hetzelfde lot ondergaat als de Limburgse mijnindustrie. Laten we streven naar een gebalanceerde groei, waardoor Eindhoven zijn identiteit behoudt en tegelijkertijd de weg naar een welvarende toekomst opent.


Datum: 16-01-2024
Naam: Martin Swinkels  
img

Bericht aan Victor. Dus U bent voorstander van het ontwikkelen van hoogbouw in een bestaande omgeving van hoofdzakelijk laagbouw. Deze mening van U onder het mom van vooruitgang raakt wat mij betreft om het zo te zeggen 'kant nog wal'.


Datum: 16-01-2024
Naam: bert van herk  
img

Kijk, dit is nu praat van een politicus. Stadsgroei is alleen te bereiken met hoogbouw. Laten we streven naar een gebalanceerde groei (zo praat men in de gemeenteraad), en dat met hoogbouw. Viktor, het staat van geen kant die hoge dingen, ze komen als paddestoelen uit de grond. Nog even en de laagbouw is omringt door die hoge torens waarvan de helft leeg staat. Die leegstand wordt gecamoufleerd door fopgordijntjes tegen de ramen, zodat het vanaf de buitenkant niet te zien is. En geloof me, ik ben regelmatig in zulke gebouwen geweest, en heb het gezien. Maar daar wordt niet over gesproken. De projectontwikkelaars zijn er goed mee. Over 20/25 jaar worden ze weggeknipt of opgeblazen omdat het meer kost om die torens te onderhouden dan dat ze opbrengen. We zullen niet over de huur praten. maar we hebben er veel voor weg moeten slopen om die dingen daar neer te zetten, en dat zijn we voor eeuwig kwijt. En daar kunnen we trots op zijn. Maar blijft u maar bij de gebalanceerde groei, volgens mij zit u in de gemeenteraad.


Datum: 17-01-2024
Naam: Viktor  
img

Nee hoor, geen praat van een politicus, wel van iemand die in zijn vriendengroep mensen ziet die amper aan woonruimte kunnen komen. Jammer dat je meteen in de persoonlijke aanval gaat, en mij in diskrediet probeert te brengen. In mijn beleving is er zeker draagvlak voor hoogbouw in Eindhoven, en als ik om mij heen kijk zie ik dat meerdere mensen erg blij zijn met de projecten die worden ontwikkeld. Je beeld van "fopgordijntjes" deel ik ook niet, als je ziet hoe snel woonruimte weer verhuurd/verkocht wordt. Maar hoe zie jij stadsgroei voor je zonder hoogbouw? Als Eindhoven onderdeel wil blijven van de kenniseconomie, moet Eindhoven groeien. Dat kan prima met behoud van cultuurhistorische waarde, de gevel van het ABN/AMRO-pand wordt namelijk gewoon bewaard en in de nieuwbouw verwerkt. Dan voor Martin: die laagbouw wordt vanzelf hoogbouw, dat is het proces wat je nu ziet. Is niks mis mee.


Datum: 17-01-2024
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Ieder zijn meug natuurlijk, maar geef mij maar bijvoorbeeld Den Bosch met een zo goed als onaangeroerd historisch centrum. Eindhoven is er altijd wel sterk in geweest historische gebouwen te vernielen of te slopen. Een gemeenteraad voornamelijk bestaande uit échte Eindhovenaren zou beter geweest zijn.


Datum: 17-01-2024
Naam: bert van herk  
img

Tja Martin, onze lieve heer heeft rare kostgangers. Dat blijkt wel weer.


Datum: 19-01-2024
Naam: Martin Swinkels  
img

Aan 'Viktor', die reageert zonder zijn achternaam te noemen. Als deze Viktor een voorstander van hoogbouw is, kan ik hem geruststellen. Ikzelf ben geen tegenstander van hoogbouw, maar ik ben er geen voorstander van om deze te situeren en te ontwikkelen in de omgeving van hoofdzakelijk laagbouw. Kijk naar de protesten her en der in de stad van de direct omwonenden en de daaraan gekoppelde bezwaarschriften. Hoogbouw is op zich een goede ontwikkeling maar doe dit dan wel op plaatsen in de stad waar dit geen of weinig weerstand oproept. Wat het onderwerp hoogbouw in de stad betreft raad ik de verantwoordelijken aan het onderwerp inspraak en medezeggenschap beter te gebruiken. En dit voorgaande is in veel situaties soms ver te zoeken. Zeker bij de plaatselijke politieke beslissers, maar ook bij de verantwoordelijke woningbouwcorporaties die wat mij betreft nog te vaak wat de plannen betreft samenspannen met projectontwikkelaars. Dit is wat mij betreft de laatste reactie over dit onderwerp.
<< De redactie sluit zich bij de laatste opmerking aan, dus de discussie is nu gesloten. (Red.) >>