EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7372

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

723 Rapelenburg

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Gestel, Het Zonnekind

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kleuterschool het Zonnekind, bij zuster Serafia

Beschrijving

Mijn broer, 2e van rechts wil blijkbaar even weten of hij er wel op komt. De waterbak links kan ik me goed herinneren. Ooit was er een spel of iets waarbij in die bak een paar snoepjes gingen, en die er met de handen op de rug uit gehaald moesten worden. We moesten iedere ochtend met een soort ochtendgymnastiek een rondje door het lokaal op marsmuziek. Ik denk dat dit 1965 of 1966 moet zijn.


Geplaatst op

20-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-12-2006
Naam: Jan van Hees.  
img

Het jaar was zeker later. Mogelijk '67 of '68.


Datum: 09-04-2013
Naam: Rita Praat-Nijssen  
img

Ik heb ca 1961-1962 op deze kleuterschool gezeten. Kan me herinneren dat er een prijsvraag was over de naamgeving. Of dat je kon kiezen uit een aantal namen. Het werd dus de zonnebloem. De muziek waar wij vaak op "dansden" was de postkoets. Iedere keer als ik die melodie weer hoor krijg ik associaties met de kleuterschool: het hoge plafond, in mijn herinnering een donkere ruimte, de overslofjes , die je over je schoenen heen moest trekken (achteraf heel slim). Het leukste vond ik als de "juf" ging vertellen. Dan mocht je om haar heenzitten en werd alles heel rustig.
Als je naar de Grote School mocht (st.Theresiaschool) dan lieten de zusters je eerst het gebouw zien. Dan liep je door de kloostertuin door een poortje. Om een of andere reden heeft dat veel indruk gemaakt: de poort naar de Grote Kinderen school.