EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8055

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Schootsestraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Strijp, De Roskam

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Schootsestraat / Vlierstraat

Beschrijving

Hoek Schootsestraat / Vlierstraat cafe de Roskam. Mooi opgeknapt. Nog een lekker aauverwets kaffeeke. <<< Hennie, waarom mocht dat dak er niet helemaal op? Terug, en een nieuwe foto maken! (Peter) >>>


Geplaatst op

21-12-2006

Reacties:

Datum: 09-06-2009
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Vroeger (jaren 60) was dit café van Jo (die wist van wanten, want hij dronk meer dan zijn klanten) en Marietje van Dinter,een zeer gezellig café mag ik wel zeggen. Zaterdagsavonds lekker 'n pilske drinken bij muziek uit de jukebox en als je honger had, een bierworstje of 'n stukske kaas. Tegenover zat toentertijd ook de fa.Tielemans (zonnewering) waar mijn oudste broer Sjef vd Heuvel werkte. Ook werkte op de Zaterdagen mijn vader Wimke vd Heuvel er, om een extra centje bij te verdienen voor zijn duur huishouden. Soms als hij was afgewerkt liep hij even binnen bij de Roskam. Dat even werd wel eens TE LAAT en dan kwam ons moeder hem uit de kroeg halen. Van de verdienste van die dag bleef toen maar weinig over. Al met al een puur Strijps café waar iedereen elkaar kende en nooit geen trammelant was.


Datum: 30-08-2010
Naam: Leo de Folter  
img

Mooie plek in Strijp. Op kruispunt Schootsestraat-Friesekampstraat-Vlierstraat stonden drie cafés en slagerij Achten. De namen van de twee andere cafees zijn mij niet bekend. In een ervan woonde Familie v. Os hoek Friesekampstraat-Schootsestraat.