EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

905

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Vlokhovenseweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Het pleintje aan de Vlokhovenseweg.

Beschrijving

Gelegen tegenover de kerk en BACS is dit vroeger waarschijnlijk als 'kerkplein' bedoeld. Jammer dat er nu geen betere functie aan is toegekend dan dit kale parkeerterreintje.


Geplaatst op

02-08-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-10-2006
Naam: Harry Zeilmaker  
img

Ergens op dit pleintje, achteraan in het groen, staat of stond een Mariabeeld, geschonken aan de wijk door mevrouw Vogels-van Hoof. Het beeld werd helaas daarna slecht onderhouden door de plantsoenendienst van de gemeente. Mevrouw Vogels was zeer bekend in Vlokhoven. Haar hele leven was gewijd aan het onderhoud van de Vlokhovense kerk en de bijbehorende begraafplaats. Toen ze 80 jaar oud was liep ze nog bijna dagelijks met haar kruiwagen naar de begraafplaats om er onderhoud te plegen. Ze woonde op de Kruisakker. Uiteraard is ze later op haar begraafplaats bijgezet, naast haar man die jarenlang met haar op een boerderij in Vlokhoven gewoond heeft.


Datum: 06-03-2008
Naam: J. de Meester  
img

Op dit pleintje was het vroeger tijdens Eindhoven kermis, Vlokhoven kermis, met diverse attracties, zoals de draaimolen, schommels, etc.


Datum: 06-03-2008
Naam: Johan Vervest  
img

Gezien de rooilijn van de woningen is het waarschijnlijker dat de gemeente hier aanvankelijk een brede uitvalsweg richting Son en Nijmegen had gepland.


Datum: 07-03-2008
Naam: J. de Meester  
img

Beste Johan Vervest, jouw redenering over die uitvalsweg kan m.i. niet kloppen. Kijk naar foto 14732, uit het jaar 1942. Hierop is het pleintje links tegenover de meisjesschool te zien. Waar nu die bomen staan zie je huizen. Hierin woonde in de tijd dat ik daar woonde Jan Pasman, familie Verberne en nog meerdere gezinnen.


Datum: 17-07-2008
Naam: Dora Synen-van Weert  
img

Is dat de Sonseweg, die je verderop links naar Philipswijk bracht? Was hier vooraan geen molen? Opa en oma woonden in de Philipswijk, het huis staat er nog.


Datum: 27-06-2014
Naam: Theo Swinkels  
img

Vroeger was het nog een echt pleintje. Tot in de jaren vijftig was dit het eindpunt van de stadsbus. De stadsbus kon gemakkelijk om het pleintje heen rijden. Later, in de jaren zestig, werd de eindhalte de Beekstraat, dat was waar nu die lindeboom staat in de Grijze Generaal.


Datum: 22-09-2021
Naam: jaime hendrikx  
img

Is deze bomenrij nu na de afbraak van de Anna Mariaweg gezet of herinnert dit nog aan de Anna Mariaweg, net als die rij bomen die ongeveer op Mercuriuslaan, Meteoorstraat staat?