EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

22995

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKVV Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Jeugdelftal vv Tongelre (9)

Beschrijving

.


Geplaatst op

17-01-2010

Reacties:

Datum: 30-01-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Deze foto is genomen op het Burg. van Engelandsportpark. Het zal het A-1 elftal zijn van het seizoen 1959/1960. Een jaar eerder waren verschillende spelers van dit elftal kampioen geworden met Tongelre A-3(zie ook foto17909) In het seizoen 1960/1961 werden verschillende spelers uit dit elftal(enkele oude spelers waren overgegaan naar de senioren) kampioen in de A-1 klasse. Een beslissingwedstrijd op een van de bijterreinen van voetbalvereniging de Spechten tegen P.S.V. A-1 (die gewonnen werd door Tongelre) zorgde er voor dat het hoogste jeugdelftal van Tongelre in het volgende seizoen voor het eerst uit mocht komen in de jeugd-hoofdklasse..Jammer genoeg, vanwege mijn leeftijd en daardoor een overplaatsing naar de seniorfen, heb ik dat niet meer meegemaakt.
Op de foto staande van l.n.r.: Ad Verhulst, Ad Jansen, Christ v.d. Donk, Harrie Jacobs, Gerrit Gudden, Antoon van Overbruggen,.Knielend
v.l.n.r.: Wim Weber, Karel Rensen, Willie van Kasteren, Peter Kantelberg en Bennie Burgers.


Datum: 12-03-2012
Naam: Sjan de Laat  
img

Links knielend is naar mijn mening Ad Jansen uit de Jan van Goyenstraat en eerste staande links is volgens mij Ad van Hulst.


Datum: 15-05-2014
Naam: A. van Overbruggen  
img

Sjan, de speler knielend links is zeker weten Wim Weber. Hij speelde al in de jeugd en later enkele jaren bij de senioren samen met mij. Ook zijn broer Janus, die ik nog ontmoette bij het 90 jarig bestaan van de vereniging, op 1 mei 2010, speelde bij onze vereniging. Hij vertelde me toen dat Wim al was overleden. Zij hebben lange tijd gewoond bij de zwaaikom aan de DAF-zijde van het Eindhovenskanaal.
De speler links staande is Ad Verhulst, broer van de eerste elftalspeler Jan en Bal. Hij is later naar Helmond verhuisd en speelde daar nog samen met de jonge broertjes Willie en Rene v.d. Kerkhof bij Mulo. Heb met het 1e elftal van Tongelre nog tegen hem en de broers v.d. Kerkhof gespeeld. Van de spelers op de voorgrond zijn inmiddels, bij mij bekend, Wim, Willie, Peter en Bennie al overleden.


Datum: 15-05-2014
Naam: Chris van de Donk  
img

Volgens mij was het Toon Kantelberg. Die is inderdaad overleden!