EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

40055

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

721 Genderdal

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Gestel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Karel de Grotelaan e.o.

Beschrijving

Karel de Grotelaan en omgeving, bekeken op 12 augustus 1965.
Vanaf het Afwateringskanaal, onderaan de foto, slingert de Karel de Grotelaan zich in noordwestelijke richting naar de kersverse rondweg. Ter hoogte van het Afwateringskanaal is de Karel de Grotelaan nog niet verbreed en loopt dus over slechts één brug in plaats van twee. Er is dan ook nog geen sprake van een middenberm en evenmin van kunstwerk The Swing, zoals de stalen driehoek officieel heet.
De wijk Genderdaal (links) is dan nog een nieuwbouwwijk, geconcentreerd rondom de Heilig Hartenkerk aan het Brucknerplein. Rechts Blaarthem en de volkswijk de Bennekel (oorspronkelijke naam Bennekelse Akkers), met de Hoogstraat/Blaarthemseweg en de Tinelstraat prominent in beeld.
De Genneperweg is al losgekoppeld van de Hoogstraat en aangesloten op de Bennekelstraat, het Franz Leharplein is volop in ontwikkeling. Het legendarische café annex tramhalte Bal van Gennip (eigenlijk De Zwaan geheten maar in de volksmond vernoemd naar de kastelein Balthasar (Bal) van Gennip) is nog niet afgebroken. (Red.)
 


Geplaatst op

11-08-2022

Reacties:

Datum: 15-08-2022
Naam: Eric Kemperman  
img

Rechtsonder zien we de oorspronkelijk landelijk gelegen bedrijven, en de huizen van de Kasteelweg, die een paar jaar later verdwenen voor de nieuwbouw van Genderbeemd/Hanevoet. De resten van "het kasteel Blaarthem" zijn hier voor het geoefende oog ook te zien. Zie ook foto 4608.