EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15811

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

226 Sportpark Aalsterweg

Straat:

Eindhoven Stadion

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

EVV Eindhoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Eindhoven-stadion

Beschrijving

Een ingang van het Jan Louwers stadion, de thuisbasis van FC Eindhoven, voorheen EVV. Het stadion is vernoemd naar een van de bekendste spelers van de club. Louwers werd geboren in 1930 en overleed in 2012. Hij werd met de club van 1953 t/m 1955 drie keer landskampioen. In 1963 lukte hem dat nog een keer, maar als speler van PSV. Hij stopte in 1967 met zijn voetbalcarrière en begon toen een horecagroothandel, die hij in 1987 aan Sligro verkocht.


Geplaatst op

06-01-2022

Reacties:

Datum: 10-01-2022
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Als ik me goed herinner, was vroeger (en misschien nu nog) achter de blauwe poort de trap naar de hoofdtribune. De metalen trap ging (en gaat misschien nog wel) naar de kantine. Goh, wat ben ik hier vaak geweest. Mijn vader was hoofdkassier, al mijn ooms waren kassier en veel van mijn neven waren vaak controleur.


Datum: 10-01-2022
Naam: Paul van der Cingel  
img

Jan Louwers zat al tijdens zijn voetbalcarrière in de horeca. Ik herinner me hem in een grijs bestelautootje waarin hij grote staven ijs vervoerde. Slagers, cafés e.d. hadden meestal nog geen koelapparatuur kort na de oorlog en waren aangewezen op leveranciers die grote vriesinstallaties hadden waarin zij grote staven ijs produceerden. Die waren zo'n meter lang en 20 x 20 in het vierkant. Daarmee konden vlees en drank enige uren gekoeld worden. Pas na 1950 kwamen koelinstallaties in zwang, huishoudens waren iets later aan de beurt, ze kostten zo'n kleine drie weken loon.