EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

40057

Bijdrager:

Jaar:

1976

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

621 Hurk

Straat:

Hastelweg

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Strijp

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Industrieterrein De Hurk

Beschrijving

Industrieterrein De Hurk, met prominent in beeld het Beatrixkanaal met de Beatrixkade, de brug in de Dillenburgstraat en de Hastelweg. Rechts daarvan de wijk 't Ven met o.a. de Zeelsterstraat en Geertruidenbergstraat en aan de overzijde van de Noord-Brabantlaan de wijk Lievendaal. Bedrijventerrein Metzpoint bestaat nog niet. De zandheuvels die op die plek lagen werden destijds door de Lievendaalse jeugd volop gebruikt om te crossen met hun fietsen.
Tussen het Beatrixkanaal en de Hastelweg zien we midden op de foto het B-complex van Philips. De B staat uiteraard voor Beatrix. Op de voorgrond rechtsonder de cementfabriek van Beamix. Zie ook foto 40056. (Red.)


Geplaatst op

18-08-2022

Reacties:

Datum: 18-08-2022
Naam: Eric Kemperman  
img

Helemaal linksboven is de oude jachthaven van (ook) Beatrix. Bij de brug zie je nog een roeiboot van hun roei-afdeling. Die is later verhuisd naar het Eindhovens kanaal. De motorboothaven verhuisde naar de andere kant van de snelweg.


Datum: 19-08-2022
Naam: wil van hout  
img

Kijk even naar de vergroting van de foto en daarna naar de site van Industriële Veiling Eindhoven. De bakermat van deze veiling zie je vooraan op de foto. Van Gelder (de beheerder) mocht zaterdags van Philips afval verkopen aan het personeel. Dat was meestal hout van kisten en wat dies meer zij. De kavels hout lagen al klaar en als de poort open ging, vlogen de mensen als gekken naar binnen. Als je niet meeliep viel je buiten de prijzen. Dat alles zo rond de jaren 1950.