EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

52398

Bijdrager:

Jaar:

2017

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Lakerstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Tabaksindustrie

Onderwerp 3.:

Crielaers-Müllers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sigarenfabriek Crielaers en Müllers

Beschrijving

Het linkerpand is de voormalige sigarenfabriek van Crielaers en Müllers op de hoek van Tongelresestraat en de Lakerstraat. Het adres is Lakerstraat 59. Het gebouw is een paar keer gerestaureerd en staat er uitstekend bij. Het witte gebouw is Lakerstraat 61. De vroegere sigarenfabriek is in het verleden onder meer gebruikt als stalling van begrafenisrijtuigen en koetsen en als opslagruimte door verhuisfirma Van den Eijnden (zie bijvoorbeeld foto 37868). Veel later was het kantoorruimte van onder meer reclamebureaus en ontwerpers. In het witte huis rechts woonde in de jaren vijftig de familie Camps. Het hoge woonhuis ernaast is Tongelresestraat 31. (Red.)


Geplaatst op

25-02-2021

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-02-2021
Naam: Hans Michels  
img

Als er ooit een wedstrijd wordt georganiseerd voor de smalste gangetjes in de stad, dan staat het gangetje tussen het witte pand en het hoge pand ernaast op een hoge positie. Er is daar een smalle gang naar het huis Tongelresestraat 31A. Dat ligt achter de huizen op deze foto.


Datum: 26-02-2021
Naam: bert van herk  
img

De man op deze foto is de bewoner van het witte pand. Hij kwam naar buiten en vroeg aan mij waarom ik dit huis aan het fotograferen was. Toen ik hem dat vertelde, moest ik per se binnenkomen en het huis bekijken. Ik moet zeggen dat het van binnen wel klein is, het is net groot genoeg voor twee man. Deze meneer woonde alleen. Hij liet mij ook foto's zien van de Picus, waar hij jaren lang gewerkt heeft. Al deze foto's zaten in een fotoboek over de Picus met een houten kaft. Ik heb er foto's van gemaakt. Dit fotoalbum kreeg hij met zijn pensioen bij dat bedrijf. Hij vertelde mij dat hij ook nog een paar jaar in die Picushuisjes heeft gewoond aan de overkant van de straat, die nu gesloopt zijn. Onder het huis ligt nog een grote kelder die onder de weg doorloopt. Hij trok het luik open en liet het zien. Ik mocht erin gaan kijken, maar daar bedankte ik vriendelijk voor, zo nieuwsgierig was ik nou ook weer niet. In de woonkamer hing ook nog een schilderij van die witte woninkjes, ook gekregen van het bedrijf bij zijn pensioen.